Windkracht xxl

Haven & Industrie

De cijfers

De aanleg van windmolenpark Zeewolde, de Optimalisatie Windpark Oosterscheldekering (OWO) en andere projecten gaven ons goed de wind in de zeilen. In het havengebied waren we volop in touw voor onze vaste klanten. De omzet groeide naar 47 miljoen euro met een prima resultaat.

Sterk in bouwteams

De markt kent onze kracht; wij zetten die op onze beurt doeltreffend in. Bij windmolenprojecten brengen we al vanaf de opmaat onze expertise in binnen bouwteams. We denken mee over de planmatige aanpak, uitvoeringsmethode, vergunningsprocedures: samen met onze uitvoeringskracht de inbreng die het verschil maakt. Naast de namen hierboven deden we grotere en kleinere windmolenprojecten.

Deining in de havens

In het havengebied liet corona zich even voelen. Beide golven vielen samen met een economisch dipje. Werkzaamheden werden opgeschort, maar kwamen later wel los. Ook de Brexit zorgt voor wat onrust. De inframarkt staat door het uitblijven van opdrachten van lagere overheden regionaal onder druk. Dat zien we terug in de toenemende concurrentie in het havengebied. Al met al presteerden we toch opnieuw goed in de havens.

Frisse versterkingen

De afgelopen jaren groeide GMB Haven & industrie gestaag door. De versterking met jong bloed doet ons goed: de mix van ervaring en nieuwe inzichten brengt een frisse dynamiek. Dit jaar vulden we onder meer de bezetting aan op calculatie en werkvoorbereiding. Dit geeft ons nog meer kracht om goed en resoluut door te pakken voor onze opdrachtgevers.

47

Miljoen euro omzet

De wind staat goed

Windmolenprojecten Zeewolde, OWO en een handvol andere lopen door, terwijl we tenderen voor nieuwe projecten. In het havengebied doen onze raamcontracten voor de vaste klanten hun werk. Tellen we daar de huidige werkvoorraad bij op, dan is een geschatte omzet van 37 miljoen euro goed te billijken.

  • Aanhoudende groe
  • Recordomzet
  • Focus op beheersing

2020