Zo ging het
met GMB

Recordtijden

GMB boekte de hoogste cijfers ooit. Onze omzet en resultaat werden niet gedrukt door corona. Ons humeur soms wel. Tegelijkertijd voelt het goed dat we in verbinding bleven en de kansen grepen voor verbetering; we merken bijvoorbeeld dat besprekingen heel efficiƫnt verlopen via Microsoft Teams en andere digitale kanalen. Thuiswerken zal ook blijvend zijn.
2020

Vruchtbaar beleid

We prijzen ons gelukkig met de cijfers. Trots zijn we op de manier waarop die tot stand kwamen. Alle clusters plukken de vruchten van consequent beleid. We brachten de afgelopen jaren focus aan, kozen voor activiteiten en markten die aansluiten bij ons DNA en wisten ons daarin te ontwikkelen. Anno 2020 zien we dat clusters steeds meer leidende posities innemen in hun markten. We groeien vanuit onze kracht. Niet in de laatste plaats ook door ruime investeringen, ook hier piekten we met een waarde van 14 miljoen tot het hoogste niveau ooit.

Goed op koers

GMB Services verbindt zich steeds meer tot een compact en vitaal multitechnisch cluster. Precies waaraan de markt behoefte heeft; dit blijkt onder meer uit de recordomzet. Een vergelijkbare lijn tekent zich af bij GMB

Rioleringstechnieken, dat met haar leidende specialisme ook weer records verbrak. GMB BioEnergie helpt opdrachtgevers hun circulaire doelen eerder en beter te behalen. Daarmee legt dit cluster zichzelf zware innovatieve verplichtingen op. Een aantal grote investeringen is achter de rug en kan nu worden geƫxploiteerd. In de opmaat draaide GMB BioEnergie dit jaar een stabiele omzet met een degelijk resultaat. GMB Waterkwaliteit & installaties presteerde betrouwbaar. Hier is de uitdaging vooral om ruimer renderende projecten te selecteren. GMB Waterveiligheid & constructies zette mooie stappen in de planuitwerkingen voor dijkversterkingen Gorinchem-Waardenburg (GoWa) en Wolferen-Sprok (WOS). Op digitale afstand een pittige opgave, waar met succes de schouders onder gingen. Doordat ook Sterke Lekdijk en Lauwersmeerdijk werden aangenomen, is de werkvoorraad tot 2025 buitengewoon goed. GMB Haven & industrie kan terugzien op een succesvol jaar waarin ze haar positie in de haven weer waarmaakte en als windmolenspecialist versterkte door onder meer Windpark Zeewolde.

181

Miljoen euro omzet

10

Miljoen euro resultaat